Datorsnack

 

Idag använder jag en Macbook Pro med matt 15″ skärm, hemma kopplad till en DELL 2209WA (22″) som valdes för den fina E-IPS panelen till ett mycket bra pris från Dustinhome.se

Min gamla Mac mini blev mediadator i TVrummet.

Jag lämnade Windows världen 2006 då jag tröttnade på allt strul när man håller på med bild & video redigering.  Ångrar inte en sekund att jag tog steget över till Mac sidan. Det kostar men oj vad bra det fungerar o stabilitet man inte trodde var möjligt.

Har utrustning för att föra över analog video till digital i datorn.
Hör av er om ni behöver hjälp.

Behöver jag skriva ut, så gör jag det på min nätverksanslutna Canon IP5200R. Mycket smidigt att kunna skriva ut från vilken dator som helst oavsett var på ägorna man befinner sig.
Har även en Agfa E52 scanner ifall det skulle behövas.

Men det började 1998 då jag fick min första dator levererad hem till dörren. Posten körde ut alla hem-pc paket till ABBare som beställt.

En Värsting Compaq var det. Butikspriset var drygt 20000kr. Datorn innehöll en snabb processor på 266Mhz och ABB hade beställt extra stort ramminne åt sina anställda, så det var 32Mb istället för 16Mb. På den tiden var det Windows 95.

Jag valde den stora skärmen av de 2 man kunde välja. En Compaq 17″ skärm med hög upplösning på 1024×768 pixlar.

Hem-pc paketet innehöll även högtalare och en HP skrivare som jag tror hette 670C. Fotokvalitet kunde man glömma på den tiden. Behovet var inte så stort heller, då digitalkamerar knappt fanns.
De fanns men var väldigt dåliga o riktigt dyra. (0,6Mp 8000kr)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)